Kaupan ehdot

Päivitetty heinäkuu 2022

Rahti ja toimitus

Kaikki lähetykset toimitetaan Postnordin ja/tai Postin toimesta. Toimitus kestää normaalisti 5–7 arkipäivää. Pyhäpäivinä ja loma-aikoina toimitusaika voi olla hieman pidempi.

Postin toimitukset kuljetetaan pikakirjeenä suoraan antamaasi osoitteeseen. Jos paketti ei mahdu postilaatikkoon tai -luukkuun tai Posti ei jostain toisesta syystä voi toimittaa pakettia kotiin, viedään se postiin noudettavaksi, ja siitä jätetään ilmoitus kotiosoitteeseen. Suosittelemme asiakasta seuraamaan tilauksen toimitusta linkistä, jonka lähetämme sähköpostitse. 

Saat sähköposti-ilmoituksen, kun tilauksesi on lähetetty ja kirjattu Postnord järjestelmään. Sähköpostissa on ilmoitettu seurantatunnus, jonka avulla voit seurata, missä pakettisi kulkee. Jos tilauksesi sisältää sekä kirjoja että julisteita, lähetetään tuotteet eri paketeissa. Lähetämme sinulle seurantanumerot molempiin lähetyksiin pakettien seuraamista varten. Seuranta näyttää tuloksia heti kun paketti on siirtynyt Postnordilta Postille, eli kun se on saapunut Tanskasta Suomeen.


Palautus- ja katumisoikeus

Koska jokainen tuotteemme on henkilökohtainen ja valmistettu tilauksen yhteydessä annettujen tietojen perusteella, emme voi valitettavasti ottaa vastaan palautuksia. Tästä syystä on tärkeää, että tarkistat huolellisesti kaikki tilauksen aikana antamasi tiedot ennen tilauksen vahvistamista.

Tilausta ei ole mahdollista peruuttaa, sillä se valmistetaan antamiesi erityistoiveiden mukaisesti ja lähetetään tuotantoon välittömästi tilauksen vahvistamisen jälkeen. Voit lukea lisää EU:n lainsäädännöstä kaupan ehtoihin liittyen täältä: Euroopan parlamentin direktiivi kuluttajan oikeuksista. Huomaa erityisesti kohta 49. 

Maksaminen

Kaikki hinnat on ilmoitettu euroissa ja ne sisältävät arvonlisäveron. Maksaminen suoritetaan tilauksen lopuksi jollakin sivuston tarjoamalla maksutavalla. ParasKirjani.fi-sivustolla käytössä olevat maksutavat ovat Visa ja MasterCard, Klarnan lasku, Mobilepay, Paypal sekä Paytrail Oyj:n tarjoama verkkopankkimaksu. Paytrail verkkopankkimaksun tukemia pankkeja ovat Säästöpankki, OP, OmaSp, Handelsbanken, Ålandsbanken, S-Pankki, Danske Bank, Aktia, Nordea ja POP Pankki. 

Turvallisuus

Maksaminen sivustollamme tapahtuu Adyen maksupalvelun kautta. Adyen suojaa maksutietosi niin sanotun TLS (Transport Layer Security) protokollan avulla. Se tarkoittaa, että maksutietosi pysyvät salaisina, eikä niitä voi lukea kukaan ulkopuolinen. Ulkopuoliset eivät siis voi saada selville pankki- tai luottokorttisi numeroa tai muita maksutietojasi. ParasKirjani.fi-sivustolla antamiasi tietoja käytetään ainoastaan asiakaspalvelutarkoituksiin sekä tekemäsi tilauksen toimitukseen. Maksaminen ja korttitietojen käsittely tapahtuu suoraan Adyenin kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että korttitietosi ovat 100-prosenttisesti turvassa. Paras Kirjani ja muut tahot eivät saa tietoonsa maksutietojasi.

Sähköpostit ja markkinointi

Osana asiakaspalveluamme lähetämme sinulle tilauksen yhteydessä tilausvahvistuksen, ilmoituksen tuotteiden lähetyksestä, seurantaviestin sekä vahvistuksen muutoksista, jos olet muuttanut tietojasi 1 tunnin sisällä tilauksen tekemisestä.

Tilauksesi yhteydessä voit myös halutessasi tilata uutiskirjeemme. Uutiskirjeen tilaus on vapaaehtoista, ja voit perua uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

Ostoehdot

Tarkoitus ja laajuus

Nämä ehdot koskevat Paras Kirjani -verkkokaupan tarjoamien tuotteiden ja palveluiden toimitusta. Ostoehdot on hyväksyttävä jokaisen ostotapahtuman yhteydessä. Paras Kirjani pidättää itsellään oikeuden muuttaa ehtoja ilman erillistä ilmoitusta. Ehtojen muuttuessa muutokset koskevat myös jo aiemmin solmittuja sopimuksia.

Hinnat ja maksaminen

Kaikki ParasKirjani.fi-sivustolla ilmoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveron. Hintoihin lisätään erikseen postimaksut, ellei muuta ole ilmoitettu. Tilaus maksetaan tilauksen lopuksi jollakin sivuston tarjoamalla maksutavalla.

Toimitus ja tilauksen viivästyminen

Tilaus toimitetaan, kun tuote on valmis. Normaalisti tuote valmistetaan ja toimitetaan 5–7 arkipäivän kuluessa tilauksesta. Asiakkaalla on oikeus purkaa sopimus, jos yllä mainittu toimitusaika ylittyy merkittävästi. Viivästys on merkittävä aikaisintaan siinä vaiheessa, kun sovitusta määräajasta on kulunut yli 30 työpäivää. Jos viivästyminen johtuu olosuhteista, joista Paras Kirjani ei ole vastuussa (näiden joukossa alihankkijoista johtuvat viivästykset ja puutteelliset toimitukset, viivästykset asiakkaan päässä ja asiakkaan puutteellinen myötävaikutus), asiakkaalla ei ole oikeutta saada viivästyksestä vahingonkorvausta tai purkaa kauppaa.

Omistuksenpidätysehto

Fyysisen tuotteen omistusoikeus siirtyy asiakkaalle vasta, kun tuotteen hinta on maksettu kokonaisuudessaan. Kaikki tuotteet ovat Paras Kirjani -yrityksen omaisuutta, kunnes niistä on vastaanotettu täysi hinta. Omistusoikeuden siirryttyä asiakkaalle Paras Kirjani pidättää itsellään oikeuden käyttää kyseistä työtä referenssinä omassa markkinoinnissaan.

Reklamaatiot ja puutteet

Paras Kirjani ei vastaa virheistä, joita asiakas ei ole korjannut kirjallisesti ennen tilauksen loppuun saattamista. Jos toimitettu tuote on puutteellinen tai siinä on virheitä, asiakas on velvollinen reklamoimaan kyseisistä puutteista kohtuullisen ajan kuluessa ottamalla yhteyttä suoraan Paras Kirjani -yritykseen. Paras Kirjani -yrityksellä on oikeus yrittää korjata mahdolliset puutteet, jos tämä voidaan tehdä kohtuullisessa ajassa ja jos Paras Kirjani on niistä vastuussa.

HUOMIOITHAN, että lopullisen painotuotteen värit voivat poiketa näytöllä näkyvistä väreistä, eikä tätä seikkaa lueta virheeksi. Lisäksi tilausprosessin aikana näytetyt ihonsävyt ja hiusten värit eivät ole tarkkoja, ja ne voivat vaihdella riippuen siitä, kuinka hahmot on kuvitettu eri kirjoissa.

Muissa tapauksissa noudatetaan Kansainvälisen kauppalain säätämää kahden vuoden aikarajaa reklamoinnille.

Vastuun rajaus

Jos tilaus viivästyy tai toimitettu tuote on jollakin tavoin virheellinen, Paras Kirjani ei ole vastuussa mahdollisista menetyksistä, lisäkustannuksista tai muista epäsuorista tappioista, mukaan lukien tappiot, jotka johtuvat asiakkaan ja kolmannen osapuolen välisestä oikeussuhteesta. Paras Kirjani on asiakkaalle korvausvelvollinen ainoastaan sellaisissa tapauksissa, joissa menetys tai vahinko johtuu karkeasta huolimattomuudesta tai vilpillisestä toiminnasta. Paras Kirjani ei vastaa epäsuorista tai suorista tappioista, jos viimeksi mainitut johtuvat viivästyksistä tai tietojen tai tuottojen menetyksistä.